Business Internaţional

Prăbuşire pe bursă: Acţiunile Adidas au scăzut vineri cu 11%, după ce compania a anunţat o potenţială pierdere de 700 de milioane de euro în urma încetării colaborării cu Kanye West. „Cifrele vorbesc de la sine”

Prăbuşire pe bursă: Acţiunile Adidas au scăzut...

Autor: Valeriu Dănilă

10.02.2023, 14:58 13199

Adidas a avertizat că s-ar putea confrunta cu o pierdere operaţională de până la 700 de milioane de euro în acest an, după ce compania a încheiat abrupt colaborarea cu Kanye West lăsând astfel multe perechi de adidaşi Yeezy nevânduţi, titrează Financial Times.

Colaborarea cu Kanye West s-a dovedit a fi foarte profitabilă pentru Adidas, dar compania a renunţat la ea în octombrie, după ce rapperul a provocat stupoare în social media din cauza remărcilor sale rasiste.

Acţiunile Adidas au scăzut cu până la 11% la începutul şedinţei de tranzacţionare de vineri.

În primele sale comentarii publice de la preluarea funcţiei de director executiv luna trecută, Bjørn Gulden a spus că are nevoie de timp pentru a „repune piesele împreună”.

„Cifrele vorbesc de la sine. În prezent, nu ne desfăşurăm aşa cum ar trebui.”, a declarat acesta.

Grupul a fost lovit nu doar de criza Yeezy, ci şi de decizia de a părăsi Rusia precum şi de provocările de pe piaţa chineză.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO