Business Internaţional

Preşedintele polonez Andrzej Duda vrea garanţii suplimentare de securitate pentru Ucraina din partea NATO

Preşedintele polonez Andrzej Duda vrea garanţii...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

05.04.2023, 16:49 85

Polonia va solicita, la summitul NATO din iulie, garanţii de securitate suplimentare pentru Ucraina din partea Alianţei Nord-Atlantice, afirmă preşedintele Andrzej Duda, cu ocazia întâlnirii cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski.

"Am vrea să primim garanţii de securitate suplimentare la summitul NATO de la Vilnius, pentru a fi susţinuţi militarii ucraineni în lupta cu invadatorii. Sperăm că vom putea primi astfel de garanţii pentru Ucraina", a declarat Andrzej Duda, conform cotidianului Le Monde şi agenţiei Interfax-Ukraine, în conferinţa de presă organizată la Varşovia alături de preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski.

De altfel, Andrzej Duda crede că Ucraina ar trebui să devină membră a Uniunii Europene şi a NATO cât mai curând posibil. Rusia se opune vehement posibilităţii integrării Ucrainei în Alianţa Nord-Atlantică.

"Polonia se situează pe locul al treilea în materie de furnizare de asistenţă militară Ucrainei. Am transferat peste 300 de tancuri, sisteme Grab şi alte echipamente", a precizat Andrzej Duda.

Polonia a livrat Ucrainei opt avioane de vânătoare MIG-29 şi urmează să transfere încă şase în curând. "Suntem pregătiţi ca, în viitor, să transferăm Ucrainei întreaga flotă de avioane MIG-29", a subliniat preşedintele Poloniei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO