Business Internaţional

Preţurile apartamentelor din Berlin au revenit pe creştere după doar un trimestru de scădere. Acestea au înregistrat un avans de 0.8%

Preţurile apartamentelor din Berlin au revenit pe...

Autor: Valeriu Dănilă

12.04.2023, 13:38 576

Piaţa imobiliară din Berlin este atât de tensionată încât majorarea abruptă a dobânzilor pare să fi oprit doar pentru scurt timp creşterea preţurilor, titrează Bloomberg.

Costul de achiziţie al unui apartament nou construit în capitala Germaniei a crescut cu 0,8% în ultimul trimestru, inversând parţial o scădere înregistrată în trimestul anterior, potrivit cifrelor compilate de firma de publicitate imobiliară Immobilien Scout pentru Bloomberg News. Un metru pătrat se vinde cu o medie de 6.093 de euro, în creştere cu aproximativ 100% faţă de acum doar şapte ani.

Boom-ul din ultimul deceniu al preţurilor proprietăţilor rezidenţiale din Germania s-a oprit brusc anul trecut, după ce Banca Centrală Europeană a început o serie de majorări ale ratei dobânzii.

Preţurile pentru apartamentele existente în Berlin au scăzut pentru al doilea trimestru consecutiv, arată datele Immobilien Scout. Cu toate acestea, această scădere de 0,3% a fost extrem de mică şi a urmat uneia de 5,3% în trimestrul precedent, indicând că şi această evoluţie se va inversa în curând.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO