Business Internaţional

Prima condamnare în dosarul Dieselgate: Fostul şef Audi, Rupert Stadler, primeşte o sentinţă de 1 an şi 9 luni de închisoare cu suspendare împreună cu o amendă de peste 1 milion de euro

Prima condamnare în dosarul Dieselgate: Fostul şef...

Autor: Valeriu Dănilă

27.06.2023, 12:30 284

Fostul şef Audi, Rupert Stadler, a fost condamnat marţi la închisoare cu suspendare pe o perioadă de un an şi nouă luni de către un tribunal din München pentru fraudă în timpul scandalului Dieselgate din 2015, devenind primul fost oficial Volkswagen care este condamnat în acest caz, titrează CNBC.

Totodată, acesta a fost amendat cu 1,1 milioane de euro, bani care vor merge către trezoreria statului şi organizaţiile neguvernamentale, a arătat instanţa.

Procesul lui Stadler, una dintre cele mai importante proceduri judiciare ca urmare a scandalului Dieselgate, este în desfăşurare din 2020.

Grupul-mamă al Audi, Volkswagen, a recunoscut în 2015 că a utilizat software ilegal pentru a înşela testele de emisii. Stadler respinsese anterior acuzaţiile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO