Business Internaţional

Se apropie furtuna la Tesla: Planul lui Musk de a convinge acţionarii să-i acorde bonusul de 56 mld. dolari şi să mute sediul companiei ar putea fi mai greu decât să ”urci pe Everest”

Se apropie furtuna la Tesla: Planul lui Musk de a...

Autor: Valeriu Dănilă

17.05.2024, 18:19 27264

Preşedinta consilului de administraţie al Tesla a declarat că ar fi necesar „să urce pe Everst”, pentru ca acţionarii companiei să aprobe mutarea sediului şi plata unui bonus în valoare de 56 de miliarde de dolari pentru Elon Musk, cel mai mare din istorie, scrie FT.

Robyn Denholm, care este preşedinta consilului de administraţie din 2018, se luptă pentru a obţine sprijinul acţionarilor înainte de şedinţa din 13 iunie, ce se va servi drept un referendum pentru Elon Musk.

Conducerea Tesla încearcă să explice necesitatea acordării unor bonusuri pentru Musk, acestea fiind desfiinţate de o instanţă din Delaware. Drept urmare, miliardarul american vrea să mute compania în Texas.

Decizia de a supune la vot plata bonusului pentru CEO-ul Tesla nu va anula hotărârea instanţei din Delaware, dar ar putea fi folosită ca argument într-un viitor proces.

„Este ca şi cum ai urca pe Everst. Va fi foarte greu să convigem 50% din acţionari să voteze, în special pentru aceste subiecte”, a declarat Robyn Denholm.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24