Business Internaţional

Problemele lui Elon Musk nu se mai termină: Un angajat al Tesla a recunoscut că a sabotat fabrica cu care executivul spera să atingă ţinta de producţie

Problemele lui Elon Musk nu se mai termină: Un angajat...

Autor: Alex Ciutacu

20.06.2018, 18:31 509

Încercarea companiei Tesla de a ţine pasul cu nivelul de producţie al Model 3 s-a lovit de un obstacol neaşteptat – sabotajul, potrivit CNN.

În cadrul unui e-mail trimis angajaţilor Tesla duminică noapte, CEO-ul Elon Musk a anunţat că un angajat, căruia nu i-a dat numele, a recunoscut că ar fi sabotat fabrica din Freemont, California, cu care Tesla încearcă să mărească nivelul de producţie al sedanului Model 3 până la o rată de 5.000 de maşini pe săptămână – moment în care compania ar deveni profitabilă.

Musk spune că angajatul a recunoscut că ar fi întreprins „operaţiuni extinse şi cu un impact major”.

E-mailul preciza că angajatul a făcut multe schimbări la sistemul computerizat de operare al fabricii. În plus, acesta ar fi scos din companie cantităţi uriaşe de date şi le-ar fi trimis către actori necunoscuţi.

„Motivaţia lui a fost o promovare pe care nu a primit-o. În lumina acestor acţiuni, clar a fost o decizie bună să nu îl promovez”, scrie Musk.

E-mailul nu preciza dacă angajatul a fost concediat sau nu.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO