Business Internaţional

Profit de 1,56 mld. euro pentru Vivendi

17.11.2006, 17:16 12

Vivendi, grupul francez care detine Universal Music si compania franceza de telefonie mobila SFR, a afirmat ca profitul in cel de-al treilea trimestru a crescut de mai mult de doua ori datorita castigurilor obtinute din vanzarea de active si castigurilor mai mari de la unitatea sa de televiziune, scrie Bloomberg.
Profitul net a crescut la 1,56 de mld. euro (2 mld. dolari), sau 1,34 de euro pe actiune, de la 646 mil. de euro, sau 56 de centi, cat se inregistra cu un an inainte, a afirmat conducerea Vivendi, cu sediul la Paris. Profitul include un castig de 834 mil. euro din vanzarea actiunilor pe care le detinea la Veolia Environnement.
Vivendi a reluat previziunile pentru profitul pe anul 2006, asteptandu-se la o crestere cu 16% a unor costuri. Cererea mai mare pentru jocurile online si serviciile de televiziune prin cablu compenseaza o scadere la divizia SFR, unde vanzarile s-au diminuat din cauza faptului ca piata telefoniei mobile din Franta este saturata.
"Piata telefoniei mobile este un sector matur acum si este o masinarie de cash flow-uri care ajuta alte sectoare cu bani", a afirmat Emmanuel Soupre, de la Neuflize Gestion din Paris, care manageriaza active in valoare de 15 mld. dolari.
SFR este cea de-a doua mare companie de telefonie mobila din Franta, iar Universal Music este cea mai mare casa de productie muzicala din lume.
Compania, care este condusa de directorul executiv Jean-Bernard Levy, a afirmat in noiembrie despre o abordare "prieteneasca" din partea fondului de investitii Kohlberg Kravis Roberts, care nu s-a concretizat intr-o oferta, propunerea incluzand pastrarea activelor Vivendi intacte.
In mai, Vivendi a respins un plan de spargere a grupului in mai multe companii, plan propus de investitorul norvegian Alexander Vik. Impartirea Vivendi in mai multe companii ar creste valoarea acestora si ar putea atrage o oferta de preluare, conform companiei de investitii a lui Vik, Sebastian Holdings.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO