Business Internaţional

Profitul Volkswagen a crescut de peste şase ori, la patru miliarde de euro

Profitul Volkswagen a crescut de peste şase ori, la patru miliarde de euro

Autor: Mediafax

24.10.2010, 23:37 11

Profitul grupului german Volkswagen a crescut de peste şase oriîn primele nouă luni ale anului, la patru miliarde de euro, însăconstructorul auto a avertizat că rezultatele din ultimele treiluni ale anului ar putea fi mai slabe. În primele nouă luni aleanului trecut, Volkswagen a avut un profit înainte de taxe de 655de milioane de euro.

Câştigul operaţional la nouă luni a avansat de peste trei ori, dela 1,5 miliarde de euro anul trecut la 4,8 miliarde de euro înaceeaşi perioadă acestui an. "Creşterea din primele nouă luni nu varămâne la fel de puternică şi în ultimul trimestru al anului, însăne aşteptăm ca vânzările şi profitul operaţional să înregistreze oevoluţie pozitivă", consideră oficialii grupului. Vânzările auurcat cu 20%, de la 77,16 miliarde de euro la 92,55 miliarde deeuro, iar numărul autovehiculelor comercializate cu 15,8%, de la4,6 milioane de unităţi la 5,3 milioane de unităţi.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO