Business Internaţional

Putin îl acuză pe Lenin că a pus o "bombă atomică" sub Rusia

Putin îl acuză pe Lenin că a pus o "bombă atomică"...

Autor: Valentin Vidu - Mediafax

22.01.2016, 12:05 2633

În cadrul unei reuniuni a Comisiei prezidenţiale pentru Ştiinţă şi Educaţie, unul dintre participanţi a citat, potrivit Interfax, un poem al lui Boris Pasternak despre influenţa gândirii liderului bolşevic în conducerea ţării.

"Să-ţi laşi conducerea să fie ghidată de idei este corect, dar numai atunci când acele idei conduc la rezultatele corecte, nu ca în cazul lui Vladimir Ilici", i-a replicat Putin tăios. "Până la urmă această idee a condus la căderea Uniunii Sovietice", a adăugat liderul de la Kremlin.

"Existau multe asemenea idei, ca de exemplu să le fie acordată autonomie regiunilor şi aşa mai departe. Au pus o bombă nucleară sub clădirea pe care o numim Rusia, care mai târziu a explodat. Nu aveam nevoie de o revoluţie globală", a subliniat Putin.

În opinia şefului statului rus, implozia fostei Uniuni Sovietice reprezintă "cea mai mare catastrofă geopolitică din secolul al XX-lea".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO