Business Internaţional

Erdogan anunţă oficial că schimbă taberele: ”doresc să restabilesc relaţiile cu Rusia de la zero”

Erdogan anunţă oficial că schimbă taberele: ”doresc...

Autor: Raluca Manga

09.08.2016, 08:55 451

În interviul acordat agenţiei Tass, Erdogan s-a referit în mod repetat la Putin folosind calificativele "dragul" sau "respectatul" Vladimir şi l-a numit prieten.

"Acestă vizită mi se pare o nouă piatră de hotar în relaţiile noastre bilaterale, pornind din nou de la zero", a declarat Erdogan pentru Tass.

"O nouă pagină va fi deschisă în ceea ce priveşte legăturile ruso-turce. Această nouă pagină va include cooperarea militară, economică şi culturală", a mai subliniat liderul turc.

Erdogan a acordat acest interviu în ajunul întâlnirii cu preşedintele rus, Vladimir Putin, în Sankt Petersburg, eveniment ce are rolul de a pune capăt unei perioade tensiontate după ce Turcia a doborât un avion rus în apropiere de graniţa cu Siria, în noiembrie 2015.

Rusia a impus Turciei sancţiuni economice, iar numărul de turişti ruşi care vizitează ţara a scăzut cu 87 la sută în prima jumătate a anului 2016.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO