Business Internaţional

Retailerul britanic Tesco iese din Europa de Est

Retailerul britanic Tesco iese din Europa de Est

Autor: CătăIina Apostoiu

01.10.2015, 00:00 1818

Tesco, cel mai mare retailer din Marea Britanie, urmează să-şi vândă diviziile din Ungaria, Polonia, Slovacia şi Cehia, potrivit Warsaw Business Journal, care citează The Sunday Times. În Polonia, retailerul şi-a închis deja magazinele din oraşe precum Bydgoszcz, Legionowo şi Ostrowiec Swietokrzyski.

Separat, o analiză a CBRE arată că piaţa ungară înregistrează un număr în creştere de noi retaileri. Un număr de 13 branduri au intrat sau urmează să intre în Ungaria în acest an, în creştere faţă de şase retaileri nou-intraţi în 2014. Cea mai mare parte a noilor jucători internaţionali sunt din domeniul modei şi produselor pentru locuinţe. Brandurile din Italia şi Europa Centrală şi de Est sunt cele mai active.

Pe lângă retailerii internaţionali, numeroase branduri noi locale, în principal branduri startup din domeniul modei şi retaileri din domeniul alimentar, au apărut de asemenea pe piaţa ungară. Nivelul chiriilor a crescut pe toate segmentele de piaţă în primul semestru al acestui an. Cele mai bune centre de shopping din oraşele regionale au înregistrat creşteri semnificative de până la 25% anual la nivelul chiriilor. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO