Business Internaţional

Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu încă 25 de puncte de bază, marcând a 11-a creştere de anul trecut până în prezent. Această decizie ar putea aduce finalul ciclului de înăsprire monetară

Rezerva Federală a SUA ar urma să majoreze dobânda cu...

Autor: Valeriu Dănilă

26.07.2023, 13:51 235

Este de aşteptat ca Rezerva Federală a SUA să majoreze dobânzile cu încă 25 de puncte de bază miercuri, marcând cea de-a 11-a creştere în ultimele 12 şedinţe de politică monetară ale băncii centrale a SUA, scrie Reuters.

Creşterea, anticipată de investitori cu o probabilitate de aproape 100%, ar ridica rata dobânzii de la 5,25% la 5,50%. Acestă decizie ar duce dobânzile la cel mai înalt nivel de la criza financiară din 2008.

Cu toate acestea, economia se arată rezilientă, având creştere şi un somaj de doar 3,6%.

După o serie rapidă de majorări ale ratei dobânzilor în ultimul an, banca centrală ridicând dobânda chiar şi cu 75 de puncte de bază la un moment dat, decidenţii spun acum că iau deciziile în funcţie de cele mai recente date economice, o abordare ce lasă toate posibilităţile deschise.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO