Business Internaţional

Rusia acuză SUA că pregătesc „provocări” pentru a acuza Moscova că foloseşte arme de distrugere

Rusia acuză SUA că pregătesc „provocări” pentru a...

Autor: Laura Buciu

23.04.2022, 13:00 42

Ministerul rus al Apărării a declarat că SUA pregătesc „provocări" pentru a acuza Moscova că a folosit arme de distrugere în masă în Ucraina, scrie Sky News, citând un purtător de cuvânt al forţelor armate ruse.

În comentariile raportate de agenţia rusă de ştiri RIA, un purtător de cuvânt al forţelor armate ruse a declarat că planul SUA este o reacţie la „succesul” armatei ruse.

Igor Kirillov, şeful forţelor de apărare împotriva radiaţiilor chimice şi biologice ale forţelor armate ruse, a declarat: „Ministerul rus al Apărării are informaţii despre faptul că Statele Unite pregătesc provocări pentru a acuza forţele armate ruse de utilizarea de arme chimice, biologice sau nucleare tactice. Acest plan a fost deja dezvoltat şi este o reacţie la succesul Rusiei în desfăşurarea operaţiunii militare speciale”.

Rusia şi SUA au făcut schimb de replici pe tema conflictului din Ucraina, preşedintele american Joe Biden acuzând Rusia de comiterea unui „genocid”.

Până în prezent, au existat dovezi limitate privind utilizarea de arme chimice în Ucraina. În cazul în care acestea ar fi fost folosite, ar fi escaladat în mod clar conflictul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO