Business Internaţional

Rusia ameninţă cu riposte dure după atacurile Ucrainei în Moscova şi Crimeea. Administraţia Vladimir Putin denunţă rolul Occidentului: „Voinţa Occidentului de a obţine agravarea situaţiei se află în spatele acţiunilor comise de neonaziştii ucraineni"

Rusia ameninţă cu riposte dure după atacurile Ucrainei...

Autor: Mihai Draghici, Mediafax

24.07.2023, 16:44 187

Administraţia Vladimir Putin a ameninţat, luni, că Rusia va avea riposte militare dure după atacurile "teroriste" comise de grupuri ucrainene în Moscova şi Crimeea, Moscova denunţând sprijinul oferit de Occident Kievului.

"Noi considerăm aceste evenimente ca fiind metode teroriste la care recurg liderii politici şi militari din Ucraina pentru a intimida populaţia civilă", a comunicat Ministerul de Externe de la Moscova, citat de cotidianul Le Monde.

"Vor fi represalii severe. Aceste atacuri nu aveau niciun sens din punct de vedere militar. Condamnăm noile crime de război ale regimului de la Kiev şi le cerem organizaţiilor internaţionale să le evalueze în mod adecvat. Voinţa Occidentului de a obţine agravarea situaţiei se află în spatele acţiunilor comise de neonaziştii ucraineni", a subliniat Ministerul rus de Externe.

Rusia a atribuit Ucrainei responsabilitatea pentru o tentativă de atacuri cu drone soldată cu avarierea a două clădiri din Moscova. Una dintre drone a căzut, potrivit BBC, la aproximativ doi kilometri de sediul Ministerului rus al Apărării.

"O tentativă a regimului de la Kiev de a utiliza două drone pentru atacuri pe teritoriul Moscovei a fost oprită", a transmis Ministerul rus al Apărării.

Oficiali din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării au recunoscut, luni, comiterea tentativelor de atacuri cu drone asupra oraşului Moscova, conform site-ului Tagesschau.de. A fost o "operaţiune specială" a Serviciului ucrainean de Informaţii Militare (HUR), a declarat, sub protecţia anonimatului, un oficial din cadrul Ministerului Apărării de la Kiev. În contextul invaziei militare ruse, Ucraina este acuzată constant de tentative de atacuri pe teritoriul Rusiei, inclusiv în Moscova, dar de obicei nu recunoaşte oficial responsabilitatea pentru atacuri.

Potrivit armatei ruse, grupuri ucrainene au atacat cu drone şi un depozit de armament rus din Djankoi, în regiunea Crimeea, anexată unilateral de Rusia în 2014.

La rândul său, armata rusă a efectuat o serie de atacuri asupra porturilor ucrainene din regiunea Odesa, situată în sudul Ucrainei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO