Business Internaţional

RZB se consolideaza si in Austria

11.05.2001, 00:00 16



Raiffeisen Zentralbank Oesterreich AG (RZB-Austria) va deveni actionarul majoritar al Centro Internationale Handelsbank AG (Centrobank) din Viena, dupa preluarea de la Bank Handlowy w Warszawie SA a unui pachet de 40,09% din actiunile bancii vieneze, relateaza Mediafax.

Dupa acordul Uniunii Europene pentru aceasta tranzactie, participarea RZB-Austria la Centrobank se va ridica la 80,23% din capitalul total. "Prezenta Centrobank pe piata bancara din Austria este semnificativa. Operatiunile sale vor completa perfect activitatea RZB-Austria", a declarat Helfried Marek, membru al consiliului RZB-Austria responsabil cu trezoreria si investitiile bancare.

Sectorul finantarii pentru activitatile comerciale, in care cele doua banci au o experienta considerabila, va cunoaste, de asemenea, o dezvoltare semnificativa in urma tranzactiei.

"RZB-Austria este un partener puternic, foarte potrivit pentru noi", a afirmat directorul general al Centrobank, Gerhard Vogt. RZB-Austria se numara printre actionarii Centrobank din anul 1984. Alti actionari sunt Philadelphia International Equities, Inc., divizie a bancii americane First Union Bank, cu un pachet de 10% si Kleinwort Benson Ltd., cu 9,77% din capitalul total al Centrobank.

Recent, RZB-Austria si Fondul Romano-American de Investitii, au preluat Banca Agricola, cea de-a treia banca din Romania. RZB este o prezenta puternica pe piata serviciilor bancare din Europa Centrala si de Est.

Banca austraica are o strategie pe termen lung pentru aceasta zona unde este prezenta in zece tari, avand peste 200 de unitati operative. Bilantul total al celor zece banci din reteaua central si est europeana a crescut cu aproximativ 40%, atingand valoarea de 6,8 miliarde euro la sfarsitul lui 2000.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO