Business Internaţional

Şase indivizi înarmaţi eliminaţi şi 13 ostatici salvaţi în restaurantul din Bangladesh

Şase indivizi înarmaţi eliminaţi şi 13 ostatici...

Autor: Raluca Manga

02.07.2016, 09:45 552

Cel puţin şase indivizi înarmaţi au fost eliminaţi şi 13 ostatici, inclusiv 3 străini, au fost salvaţi sâmbătă în timpul unei operaţiuni a poliţiei dintr-un restaurant situat într-o zonă în care sunt misiuni diplomatice, în capitala Bangladeshului, atacat vineri seara, potrivit unui potului Times Now, citat de Reuters online.

Conform presei locale, zece indivizi înarmaţi au luat aproximativ 20 de ostatici în ostatici în Restaurantul "Holey Artisan Bakery", situat în cartierul Gulshan din Dhaka. Agenţia The Associated Press anunţă la rândul său, că aproximativ 35 de persoane au fost luate ostatice, inclusiv aproximativ 20 de străini.

Locotenent-colonelul Tuhin Mohammad Masud, comandantul Batalionului de Acţiune Rapidă, a declarat pentru The Associated Press că sunt victime printre ostatici, dar nu a oferit alte detalii. Masud a spus că printre cei salvaţi se numără un japonez, care a fost rănit şi doi cetăţeni din Sri Lanka.

Sute de poliţişti şi militari au fost trimişi vineri noapte la locul incidentului. Martori au anunţat că au avut loc explozii şi există schimburi de focuri.
Potrivit autorităţilor, cel puţin doi poliţişti au fost ucişi, relatează Reuters, citând informaţii difuzate de postul indian de televiziune Times Now.

"Încercăm să rezolvăm această situaţie în mod paşnic. Îndemn pe toată lumea să rămână calmă, să nu intre în panică", a declarat vineri seara Benazir Ahmed, şeful Forţei de reacţie rapidă a poliţiei.

Reţeaua Stat Islamic a revendicat atacul, potrivit grupului SITE, care monitorizează activitatea islamistă. Agenţia Amaq afiliată reţelei Stat Islamic a anunţat că 24 de persoane au fost ucise şi 40 au fost rănite, inclusiv străini, potrivit SITE. Autenticitatea acestor informaţii nu a putut fi verificată.

"Comandourile reţelei Stat Islamic atacă un restaurant frecventat de străini în oraşul Dhaka din Bangladesh", potrivit comunicatului agenţiei Amaq, preluat pe reţelele de socializare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO