Business Internaţional

Scandalul momentului în Statele Unite: Preşedintele Donald Trump iese la atac şi îl acuză pe fostul său avocat că a dat o declaraţie falsă

Scandalul momentului în Statele Unite: Preşedintele...

Autor: Dragoş Dinu

22.08.2018, 19:54 431

Preşedintele american Donald Trump iese la atac şi îl acuză pe fostul său avocat, Michael Cohen, că a făcut declaraţii false atunci când a recunoscut că ar fi încălcat legile de finanţare ale unei campanii, după ce a plătit pe cineva pentru a influenţa alegerile, dar şi că Trump i-ar fi ordonat să cumpere tăcerea a două femei în timpul campaniei din 2016, potrivit Wall Street Journal.

Mai mult, liderul de la Casa Albă „a luat în râs” puterea legală a avocatului său, deşi l-a plătit mai bine de un deceniu pentru a se ocupa de problemele juridice şi de conglomeratul  american Trump Organization.

„Dacă cineva caută un bun avocat, aş sugera cu tărie să nu apelaţi la serviciile lui Michael Cohen!”, a transmis Donald Trump, miercuri, în primul comentariu public pe această temă.

Michael Cohen a pledat vinovat într-un tribunal din New York pentru că ar fi încălcat legile de finanţare ale unei campanii, după ce a plătit pe cineva pentru a influenţa alegerile.

Acesta a declarat că a încălcat legea pentru a ajuta „candidatul” cu „scopul principal de a influenţa alegerile”

Avocatul de 51 de ani a recunoscut opt ​​fapte, inclusiv fraudă fiscală şi bancară, în cadrul unui acord cu procurorii.

El a declarat marţi în faţa instanţei că a fost condus de "un candidat la funcţia federală", presupus a fi Trump, pentru a încălca legile electorale federale.

Acesta a pledat vinovat pentru cinci fapte de evaziune fiscală, declaraţii false către o instituţie financiară, pentru contribuţii financiare excesive la cererea unui candidat sau campanie şi pentru că a cauzat în mod intenţionat o contribuţie corporativă ilegală.

Prin recunoaşterea faptei, Cohen i-a dat o lovitură în plin preşedintelui Donald Trump, încât toată lumea se întreabă dacă nu ar trebui şi el judecat.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO