Business Internaţional

Schimbare istorică făcută de una dintre cele mai mari companii din lume. Aceştia schimbă total modul în care angajaţii îşi vor lua concediul

Schimbare istorică făcută de una dintre cele mai mari...

Autor: Andrei Şerbănescu

15.01.2023, 07:31 684

Microsoft nu va mai monitoriza timpul de vacanţă pentru lucrătorii din SUA începând cu 16 ianuarie, potrivit unui anunţ intern consultat de Business Insider.

„Nu veţi mai înregistra în mod oficial perioada de concediu", se arată în anunţ. „Modul în care ne facem munca s-a schimbat dramatic. Şi, pe măsură ce ne-am transformat, modernizarea politicii noastre de concediu către un model mai flexibil a fost un pas natural."

Concediul va necesita în continuare aprobarea managerului, aşa cum este standard pentru companiile cu timp de vacanţă „nelimitat”. Angajaţii care nu au intrat în concediu până la data de 15 ianuarie vor primi o plată în aprilie. 

„Începând cu 16 ianuarie 2023, Microsoft îşi modernizează politica de concediu, migrând către un model mai flexibil", a declarat un purtător de cuvânt al Microsoft pentru Insider. 

Angajaţii plătiţi cu ora şi cei care lucrează în afara SUA nu sunt eligibili pentru politica de concediu nelimitat din cauza legilor şi reglementărilor diferite, se arată în nota de informare. Angajaţii Microsoft din afara SUA îşi vor păstra beneficiile de concediu existente.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro