Business Internaţional

Şeful care reuşeşte să reţină numele tuturor celor 260 de angajaţi ai săi

Şeful care reuşeşte să reţină numele tuturor celor...

Autor: Ştefan Stan

17.02.2014, 15:33 3121

Jay Simons, preşedintele companiei de software Atlassian, care conduce o echipă de 260 de angajaţi în San Francisco, îşi aminteşte numele şi informaţiile de bază ale fiecăruia dintre subordonaţii săi, folosind un artificiu simplu de memorie, scrie Business Insider.

“Nu o să fim niciodată toţi în acelaşi timp la birou, pentru că nu este destul spaţiu, dar cunosc pe toată lumea şi petrec timp cu aproape toţi. Sunt mândru că ştiu numele fiecărei persoane care lucrează în clădire, în special pentru că am muncit mult pentru a ţine minte”, a declarat Simons.

În 1992, Robin Dunbar, un profesor britanic, a emis o teorie conform căreia o persoană poate păstra un maximum de 150 de relaţii stabile din cauza limitelor creierului uman.

În lumea modernă de afaceri, companiile sunt formate din sute, sau chiar mii de angajaţi, iar toată lumea păstrează legătura contact prin intermediul Facebook, Twitter sau LinkedIn.

Simons a explicat că succes provine în urma unor paşi simpli:

„În fiecare lună avem o întâlnire cu tot personalul şi avem o tradiţie prin care introducem câte un nou angajat, care trebuie să iasă în faţă şi să spună cine este, care este rolul lui şi de unde provine. Mereu insist să facem şi o fotografie pentru a le putea pune poza pe un tablou care include toţi angajaţii”, a spus Simons.

„Este singura oportunitate prin care pot să mă asigur că ţin minte cine sunt angajaţii. Aşa că fac o fotografie şi pe urmă mă întâlnesc cu ei”, a adăugat Simons.

Compania Atlassian se ocupă cu dezvoltarea de aplicaţii software, în special folosite pentru monitorizare şi urmărire. Atlassian are peste 25.000 de clienţi peste tot în lume, inclusiv nume sonore precum NASA, Audi, Twitter, Infor sau Cisco.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO