Business Internaţional

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vine cu veşti bune: Se înregistrează o scădere a numărului de cazuri noi de infecţie cu noul coronavirus

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii vine cu...

Autor: Anamaria Cadis, Mediafax

18.02.2020, 13:47 1774

Şeful Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat, luni, la Geneva, că potrivit ultimelor date, numărul cazurilor de persoane infectate cu noul coronavirus COVID-19 a început să scadă în China, scrie The Guardian. 

Tedros Adhanom Ghebreyesus, şeful OMS, a spus că pare a fi înregistrată o scădere a numărului de cazuri noi în China.

„Această tendinţă trebuie interpretată foarte prudent. Tendinţele se pot schimba”, a declarat şeful OMS întro conferinţă susţinută la Geneva.

Datele furnizate de autorităţile medicale chineze arată că peste 80% dintre pacienţii infectaţi cu COVID-19 au simptome uşoare şi se vor recupera, în timp ce 14% suferă de complicaţii severe, cum ar fi pneumonia, 5% sunt în stare critică şi 2% mor din cauza bolii.

„Se pare că COVID-19 nu este la fel de mortal ca şi alte coronavirusuri, inclusiv SARS şi MERS", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus într-o declaraţie de presă.

El a adăugat că începe să se contureze o imagine tot mai clară a focarului din Asia.

Şeful agenţiei de sănătate ONU a mai spus că noul coronavirus nu afectează atât de grav copiii ca adulţii şi că riscul de deces creşte odată cu vârsta celor infectaţi. El a adăugat că nu există încă o explicaţie pentru acest lucru.