Business Internaţional

Senatul francez a adoptat reforma pensiilor în ciuda protestelor din toată Franţa

Senatul francez a adoptat reforma pensiilor în ciuda...

Autor: Petru Mazilu

12.03.2023, 07:02 46

Senatul francez a adoptat sâmbătă, cu 195 de voturi pentru şi 112 voturi împotrivă, planul de reformă a pensiilor al preşedintelui Emmanuel Macron. Potrivit noii legi, vârsta de pensionare va creşte cu doi ani, până la 64 de ani.

Potrivit noii legi, vârsta de pensionare va creşte cu doi ani, până la 64 de ani. Camera superioară a Parlamentului francez a votat textul chiar în timpul celei de-a şaptea zile de proteste naţionale.

Conform procedurii, după adoptarea de la Senat, proiectul de lege va fi examinat miercuri de o comisie mixtă formată din parlamentari ai camerei inferioare şi ai camerei superioare.

În cazul în care comisia ajunge la un acord asupra textului, este probabil ca joi să aibă loc un vot final în ambele camere. Rezultatul este incert în camera inferioară, Adunarea Naţională, unde partidul lui Macron are nevoie de voturile aliaţilor pentru a obţine majoritatea.

Noi greve şi proteste la nivel naţional vor avea loc miercuri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO