Business Internaţional

Situaţie explozivă: China şi Arabia Saudită au plătit milioane de dolari pentru a închiria camere de hotel şi apartamente de la Donald Trump cât timp acesta era preşedintele SUA. „Fostul preşedinte a încălcat prevederile constituţiei”

Situaţie explozivă: China şi Arabia Saudită au...

Autor: Valeriu Dănilă

04.01.2024, 19:14 1190

Guvernul Arabiei Saudite şi cel chinez au cheltuit în total 7,8 milioane de dolari la proprietăţile hoteliere ale lui Donald Trump în timpul în care acesta era preşedintele SUA, scrie FT.

Entităţile de stat chineze şi guvernul comunist s-au situat pe primul loc în ceea ce priveşte cheltuielile, plătind 5,5 milioane de dolari la locaţiile deţinute de Trump în New York, Washington şi Las Vegas. Arabia Saudită şi familia regală au cheltuit peste 600.000 de dolari.

Aceasta descoperire este punctul culminant al unei unei anchete desfăşurată timp de patru ani în congresul american care a căutat să verifice dacă Donald Trump a avut de câştigat de pe urma funcţiei publice.

Raportul de 156 de pagini arată că pe lângă China şi Arabia Saudită, entităţi de stat din Congo, Malaysia, Albania şi Kosovo au cheltuit de asemenea bani la proprietăţile deţinute de fostul preşedinte american.

„Prin ridicarea intereselor sale personale şi cele ale guvernelor străine deasupra interesului public american, fostul preşedinte Donald Trump a încălcat prevederile constituţiei”, a declarat Jamie Raskin, preşedintele comisiei de anchetă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO