Business Internaţional

Spania da sfaturi economice Poloniei

19.11.2004, 00:00 31



Tara care primeste cel mai consistent sprijin financiar de la Bruxelles este pregatita sa ii sfatuiasca si pe altii cum sa isi cheltuie banii, informeaza EuObserver. Spania a anuntat ca va consilia Polonia pentru proiecte de infrastructura. Ministrul spaniol Magdalena Alvarez a declarat ca tara sa ar putea deveni un model pentru noii membri.



Spania primeste sume mari de bani de la UE pentru infrastructura- in ultimii doi ani valoarea neta a ajutorului ridicandu-se la opt miliarde de euro, mai mult decat orice tara membra.



Totusi fondurile nu sunt nelimitate iar in actualele conditii- intrarea celor zece tari care nu sunt tocmai bogate, fondurile pentru Spania se vor reduce. Demersul lui Alvarez vine ca raspuns la presiunile constructorilor spanioli. Acum ca fondurile UE sunt pregatite pentru noi tari, Spania doreste ca acapareze noi piete.



Firmele de constructii din Spania au profitat pe deplin de banii primiti. "Industria constructiilor din Spania contribuie cu trei patrimi la cresterea economica. Fara noile tari, lucrurile ar fi chiar favorabile", a declarat Manuel Romera, expert in imobiliare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO