Business Internaţional

Tara care da 1% din PIB pentru ajutorarea statelor sarace

Tara care da 1% din PIB pentru ajutorarea statelor sarace

Autor: inCont.ro

08.11.2011, 09:41 647

Chiar daca statele dezvoltate ale lumii se confunta de cativa ani cu o criza financiara care le-a saracit chiar si pe ele, multe mai gasesc resursele necesare pentru a ajuta popoarele sarace, fie cu ajutoare umanitare, fie prin facilitarea migratiei si a investitiilor straine.

Recent, Centrul pentru Dezvoltare Globala a dat publicitatii indexul care masoara implicarea fiecarei tari dezvoltate in proiecte umanitare, comert, investitii, proiecte de prijinire a migratiei sau de salavare a mediului in state care au nevoie de ajutor, scrie Business Insider.

Tarile scandinave domina topul, in timp ce SUA se afla abia pe locul al 5-lea. Pe de alta parte, Japonia si Coreea de Sud sunt tarile dezvoltate care ofera cel mai putin ajutor tarilor sarace.

7. Austria - are cele mai bune politici de migratie si a permis multor muncitori straini necalificati sa se angajeze si sa se califice la locul de munca. Este, de asemenea, pe primele locuri atunci cand vine vorba sa ofere un camin refugiatilor de razboi sau in actiuni umanitare.

6. Noua Zeelanda - are cele mai simple politici in ceea ce priveste comertul, ceea ce permite statelor sa-si exporte produsele in aceasta tara. Noua Zeelanda, insa, sta mai prost la capitolul protectiei mediului, al tehnologiei si al investitiilor in ajutoare umanitare.

5. Finlanda - ajuta cel mai mult prin conservarea mediului prin reducerea emisiilor de carbon. Ceea ce trage tara in jos, la capitolul ajutorare a natiunilor sarace, este faptul ca nu permit imigrantilor sa intre in tara pentru a se califica la locul de munca. Citiţi mai mult despre ţările care ajută statele sărace pe www.incont.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO