Business Internaţional

Ţările din Uniunea Europeană ar putea avea mufă unică pentru încărcătoare mobile

Ţările din Uniunea Europeană ar putea avea mufă...

Autor: Bogdan Cojocaru

15.08.2021, 21:13 97

Comisia Europeană va propune luna viitoare o legislaţie prin care va impune o mufă unică pentru încărcătoarele pentru telefoane mobile şi alte dispozitive în spaţiul comunitar, scrie Euractiv, care citează surse apropiate situaţiei.

Comisia Europeană va propune luna viitoare o legislaţie prin care va impune o mufă unică pentru încărcătoarele pentru telefoane mobile şi alte dispozitive în spaţiul comunitar, scrie Euractiv.

Comisia Europeană promovează de peste un deceniu ideea unui sistem de încărcare care să se potrivească la toate dispozitivele.

Iniţiativa vine din partea cuplului Solomon Passy - Gergana Passy, cetăţeni bulgari şi a fost preluată de comisarul european Günter Verheugen pe când era şef peste industrie şi companii.

Iniţiativa, dacă va avea succes, va afecta Apple mai mult decât pe rivalii acestuia deoarece are un sistem propriu de conectare şi încărcare a dispozitivelor mobile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels