Business Internaţional

TikTok riscă interzicerea completă în SUA: Un proiect de lege dezbătut în Congresul american „va forţa TikTok să îşi întrerupă legăturile cu Partidul Comunist Chinez”

TikTok riscă interzicerea completă în SUA: Un proiect...

Autor: Valeriu Dănilă

08.03.2024, 17:28 116

Camera Reprezenanţilor din Congresul american va vota săptămâna viitoare o lege care obligă ByteDance să vândă celebra aplicaţie TikTok sau riscă interzicerea acesteia în termen de 6 luni, scrie Reuters.

Steve Scalise, liderul majorităţii din Camera Reprezentanţilor, a declarat că „aleşii vor vota să forţeze aplicaţia TikTok să îşi întrerupă legăturile cu Partidul Comunist Chinez”.

În acest timp, Tiktok spune că nu partajează datele utilizatorilor din SUA cu guvernul chinez şi argumentează că noua lege ar însemna interzicerea aplicaţiei deoarece China nu ar accepta vânzarea.

„Legea are un rezultat clar: Interizcerea TikTok în SUA”, a transmis compania. „Guvernul SUA încearcă să interzică dreptul la liberă exprimare pentru 170 de milioane de americani. Asta va afecta milioane de afaceri şi va distruge veniturile a multor creatori de conţinut”.

Mike Gallagher, preşedintele comitetului pentru China din Camera Reprezentanţilor, spune că masurile sunt menite pentru a reduce riscurile de securitate cauzate de acţionariatul chinez al companiei.

„TikTok poate exista în continuare cu condiţia să existe o separare”, a menţionat acesta. „Nu este o interzicere. Gândiţi-vă ca la o intervenţie chirurgicală menită să extirpe o tumoră pentru a salva pacientul”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO