Business Internaţional

Un american cu un salariu de 3 milioane de dolari pe an va încerca să supravieţuiască doar cu echivalentul a 15 lei pe zi

Un american cu un salariu de 3 milioane de dolari pe an...

Autor: Ştefan Stan

18.09.2013, 16:01 3437

Ron Shaich, milionarul american care a fondat reţeaua de brutării Panera Bread, va cheltui săptămâna aceasta  doar 4,50 de dolari pe zi pe mâncare, alăturându-se altor 26 de membri ai Congresului într-o iniţiativă menită să încurajeze oamenii să experimenteze ce înseamnă să trăieşti ca un simplu cetăţean, scrie The Huffington Post.

Panera Bread este o reţea de brutării din Statele Unite şi Canada, cu venituri anuale de 1,8 miliarde de dolari în 2012 şi un profit net de 136 de milioane de dolari.

În timp ce se pregătea pentru săptămâna de abstinenţă, Snaich a intrat într-un magazin alimentar, unde a descoperit că pentru a cumpăra mâncare cu doar 4,5 dolari, trebuie să aleagă produse cu mulţi carbohidraţi, pentru că nu îşi poate permite fructe sau legume.  

„Experimentul nu va fi uşor. De fapt, va fi incredibil de greu. Nici nu am simţit încă senzaţia de foame şi deja încep să îmi formez o nouă perspectivă despre lucrurile cu care se confruntă atât de mulţi oameni care nu au siguranţa unei mese – de la ruşinea de a lăsa unele cumpărături la casă pentru că nu au destui bani să le plătească, până la calculul constant pe care aceştia trebuie să îl facă pentru fiecare sesiune de cumpărături”, a declarat Shaich.

În total, Shaich a cheltuit 25,95 dolari în magazin pentru a-şi face provizii, ceea ce îl lasă cu numai 6 dolari pentru restul săptămânii.

Reacţia sa de a lua parte la acest experiment vine în urma participării la Luna Acţiunii împotriva Foamei, menită să sublinieze dificultăţile cu care se confruntă 49 de milioane de americani care trăiesc de pe urma bonurilor de masă.

Vedeţi aici cât câştigă Ron Shaich în fiecare an

Camera Reprezentanţilor ar putea vota săptămâna aceasta pentru a reduce bonurile de masă oferite de Programul de Asistenţă pentru Nutriţie cu 5,2%. Această tăiere ar opri subvenţiile pentru 6 milioane de americani.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO