Business Internaţional

Un stadion de la EURO 2008, din Austria, a fost transformat temporar într-o pădure

Un stadion de la EURO 2008, din Austria, a fost transformat temporar într-o pădure

Autor: Alexandru Stanila, Mediafax

06.09.2019, 18:56 353

Stadionul “Wörthersee”, din Klagenfurt, Austria, a fost transformat temporar într-o pădure, cu ocazia unei expoziţii care va avea loc în lunile septembrie şi octombrie.

Potrivit ESPN, ideea îi aparţine artistului elveţian Klaus Littmann, care a lansat expoziţia intitulată “Pentru pădure: Atracţia nesfârşită a naturii”. În total, au fost plantaţi 300 de copaci pe teren, iar expoziţia va fi deschisă publicului la mijlocul lunii septembrie.

Klaus Littmann s-a inspirat de la artistul Max Peintner, care spunea, potrivit sursei citate, că “în 1970 se gândea că am putea privi natura nu doar în anumite zone speicifice, ci şi în atfel de arhitecturi, cum ar fi aceea a unui stadion”

Astfel, echipa de fotbal locală Austria Klagenfurt, care evoluează în liga secundă, a fost nevoită să se mute pe o arenă mai mică din apropiere până când expoziţia se va încheia, la finalul lunii octombrie.

Stadionul “Wörthersee” are o capacitate de 32.000 de locuri şi a fost lansat în anul 2007. Arena a găzduit partide de la Campionatul European din 2008.

AFACERI DE LA ZERO