Business Internaţional

Una dintre cele mai mari companii din lume se clatină tot mai tare. Compania începe un val uriaş de concedieri şi lasă 14.000 de oameni fără un loc de muncă

Una dintre cele mai mari companii din lume se clatină...

Autor: Raul Peterlin

22.10.2023, 08:11 2858

Grupul finlandez de echipamente de telecomunicaţii Nokia (NOKIA.HE) va desfiinţa până la 14.000 de locuri de muncă pentru a reduce costurile, a anunţat, joi, Reuters, după ce cererea pentru echipamentele 5G de ultimă generaţie a scăzut vânzările din al treilea trimestru cu o cincime.

Acţiunile companiei au scăzut cu 5% la începutul tranzacţiilor.

Pe măsură ce cererea a încetinit în ţări precum Statele Unite, Nokia şi rivalul Ericsson (ERICb.ST) au încercat să compenseze cu vânzări mai mari în India, o piaţă cu marje reduse.

„Situaţia de pe piaţă este cu adevărat dificilă şi acest lucru este atestat de faptul că pe cea mai importantă piaţă a noastră, care este piaţa nord-americană, vânzările noastre nete au scăzut cu 40% în trimestrul al treilea”, a declarat directorul executiv Pekka Lundmark într-un interviu acordat Reuters.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO