Vicepreşedintele diviziei Facebook pentru America Latină, reţinut în Brazilia

1 mar 2016 Autor: Roxana Maciuca

Vicepreşedintele diviziei Facebook pentru America Latină, Diego Dzodan, a fost reţinut de poliţia braziliană, după ce a refuzat să ofere autorităţilor informaţii despre unii utilizatori ai reţelei sociale, informează publicaţia Le Figaro.

"Aceste informaţii au fost solicitate în scopul furnizării de dovezi care urmau să fie folosite într-o anchetă ce vizează activităţi de crimă organizată şi traficul de droguri", a precizat, marţi, poliţia din Sao Paulo într-un comunicat.

Poliţia din Sao Paulo a explicat că Dzodan, cetăţean argentinian, a fost arestat în baza unui ordin emis de un tribunal din statul Sergipe din nord-estul Braziliei.

Dzodan este acuzat că a ignorat un ordin judiciar emis în cadrul unei investigaţii secrete ce vizează activităţi de crimă organizată şi trafic de droguri.

Un judecător brazilian a blocat în decembrie serviciul de mesagerie WhatsApp deţinut de Facebook, după ce conducerea a refuzat să ofere informaţii poliţiei despre utilizatori.

Populaţia braziliană este una dintre cele mai mai utilizatoare din lume de reţele sociale precum Facebook, WhatsApp şi Twitter.

 
Cuvinte cheie:
BRAZILIA
, FACEBOOK
, AREST
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide