Business Internaţional

Violenţele continuă să se extindă în M.Britanie. Un comisariat de poliţie din Nottingham, incendiat

Autor: Mediafax

10.08.2011, 09:48 380

Un comisariat de poliţie a fost incendiat marţi seara, cucocteiluri Molotov, în oraşul Nottingham, fără ca vreo persoană săfie rănită, a anunţat poliţia, în condiţiile în care violenţelecontinuă să se extindă în Marea Britanie, scrie Mediafax.

"Comisariatul de poliţie de la Canning Circus a fost incendiatcu cocteiluri Molotov, de un grup de 30-40 de bărbaţi", a anunţatpoliţia, precizând că nu au fost "semnalaţi răniţi până înprezent".

"Incendiul din comisariat (...) a fost stins" şi "cel puţin optpersoane au fost arestate", potrivit aceleiaşi surse.

Primele violenţe au izbucnit sâmbătă la Londra, pe fondul uneimanifestaţii care cerea dreptate după moartea unui bărbat de 29 deani, Mark Duggan, împuşcat de poliţie la Tottenham, un cartier dinnordul capitalei.

Violenţele s-au extins în mai multe oraşe din ţară,determinându-l pe premierul David Cameron să-şi întrerupăconcediul. El s-a angajat să restabilească ordinea şi calmul dupătrei nopţi de violenţe soldate cu un mort, anunţând suplimentareaforţelor de poliţie.

Situaţia în Londra părea calmă marţi seara, violenţele afectândîn special Manchester şi Birmingham.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO