• Leu / EUR4.9005
  • Leu / GBP5.4945
  • Leu / USD4.4823
Business Internaţional

Vladimir Putin: Acuzaţiile privind implicarea în campania electorală din SUA, inventate de democraţi

Vladimir Putin: Acuzaţiile privind implicarea în campania electorală din SUA, inventate de democraţi

Autor: Andrei Ionascu

31.05.2017, 11:48 52

Într-un interviul pentru cotidianul francez Le Figaro, Putin a reafirmat respingerea puternică a implicării Rusiei în spargerea adreselor de e-mail ale Comitetului Naţional Democrat, acţiune care a generat dezvăluiri în legătură cu candidatul la preşedinţie Hillary Clinton.

Afirmaţiile privind interferenţele Rusiei au fost generate din "dorinţa celor care au pierdut alegerile din SUA să-şi îmbunătăţească poziţia", a declarat Putin în interviul dat publicităţii marţi.

"Aceşti oameni vor să-şi explice şi să le dovedească altora că înfrângerea nu a avut nimic de-a face cu politica lor, că au făcut totul bine, dar cineva din exterior i-a păcălit. Nu e aşa. Pur şi simplu au pierdut şi trebuie să recunoască acest lucru. Oamenii care au pierdut alegerile urăsc să recunoască faptul că au pierdut pentru că persoana care a câştigat a fost mai aproape de popor şi a avut o mai bună înţelegere a ceea ce oamenii doreau", a spus Vladimir Putin.

Liderul de la Moscova susţine că speranţele ţării sale privind relaţii bilaterale mai bune în mandatul Trump au fost spulberate de investigaţiile Congresului american şi ale FBI privind legăturile campaniei prezidenţiale cu Rusia.

Vladimir Putin a argumentat că o încercare de influenţare a votului american nu ar avea niciun sens pentru Rusia, pentru că preşedintele SUA nu poate modifica unilateral politicile ţării.

"Rusia nu s-a angajat niciodată în astfel de acţiuni, nu avem nevoie de ele şi nu are niciun sens să le facem. Preşedinţii vin şi pleacă, dar politicile nu se schimbă. Ştiţi de ce? Deoarece puterea birocraţiei este foarte pronunţată", a spus Putin.

Liderul rus a adăugat că este de acord cu Donald Trump în privinţa faptului că oricine ar fi putut să se afle în spatele acţiunii de spargere a e-mailurilor Partidului Democrat.

"Poate cineva care stătea în pat a inventat un program sau poate cineva a introdus în mod deliberat un stick USB cu semnătura unui cetăţean rus. Orice poate fi făcut în această lume virtuală", a mai precizat Putin.

Urmează ZF Power Summit 2023
AFACERI DE LA ZERO
Principalele valute BNR - vineri, 13:15
EUR
USD
GBP
CHF
Azi: 4.9005
Diferență: -0,0388
Ieri: 4.9024
Azi: 4.4823
Diferență: 0,4279
Ieri: 4.4632
Azi: 5.4945
Diferență: -0,0382
Ieri: 5.4966
Azi: 4.9076
Diferență: 0,102
Ieri: 4.9026