Business Internaţional

Volksbank restituie clienţilor comisioanele de risc ale creditelor

Volksbank restituie clienţilor comisioanele de risc ale...

Autor: Liviu Popescu

18.08.2015, 00:05 2339

Volksbank, jucător achiziţionat recent de Banca Transilvania, va diminua datoria totală aferentă creditelor curente ale clienţilor persoane fizice, indiferent de moneda împrumutului, prin restituirea sumelor achitate în contul comisioanelor de risc, de administrare sau de rezervă minimă obligatorie, operaţiunea realizându-se automat până la 30 septembrie.

Reprezentanţii Băncii Transilvania nu au răspuns până la închiderea ediţiei care este costul suportat de bancă pentru această măsură.

„Soluţia se aplică creditelor aflate în portofoliul Volks­bank România, active la data transmiterii către clienţi a informărilor Volksbank cu privire la modul de implementare a acesteia. Din sumele cu care se va diminua datoria totală se vor reţine cu prioritate eventualele restanţe pe care clienţii le au faţă de Volksbank Româ­nia la data implemen­tării soluţiei“, potrivit unui comunicat al Băncii Tran­silvania.

Măsura nu se aplică împrumuturilor pentru care clienţii au obţinut deja restituirea integrală a sumelor achitate de aceştia cu titlu de comision de risc/de administrareşi/sau de rezervă minimă obligatorie.

BT a derulat, până la finele lunii iulie, o ofertă de conversie în lei sau euro pentru clienţii cu credite în franci elve­ţieni, prin care s-a angajat să returneze sumele deja plătite drept comision de risc, prin reducerea soldului împrumutului, la care se adaugă o reducere de 22,5% la soldul creditului rezultat după diminuarea cu comisionul de risc/administrare plătit efectiv şi nerecuperat de clienţi până la data conversiei. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels