Business Internaţional

Volkswagen incearca cu disperare sa-si reduca costurile

10.03.2004, 00:00 14



Volkswagen, cel mai mare producator de automobile al Europei, intentioneaza sa concedieze in urmatorii doi ani un numar de pana la 5.000 de angajati, in incercarea de a-si reduce costurile cu aproximativ 2 miliarde de euro.



Aceasta initiativa va duce la performante superioare celor consemnate anul trecut, cand producatorul a inregistrat un profit operational de 2,5 miliarde de euro. Vanzarile noului model Golf, ajuns al a cincea generatie, nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor. De asemenea, totalul vanzarilor din primele doua luni a scazut cu 6% in comparatie cu aceiasi perioada a anului trecut. "Luna ianuarie a fost cea mai slaba din ultimii ani," a declarat Bernd Pischetsrieder, directorul executiv al companiei.



Disponibilizarile se vor face prin metoda pensionarii anticipate, urmand ca numai 20% din persoanele ce vor parasi compania in acest mod sa fie inlocuite.



Printre alte masuri menite de a eficientiza activitatea companiei se numara si reducerea costurilor directe de productie si administrative, extinderea pe noi piete si dezvoltarea serviciilor financiare.



Volkswagen a reusit sa evite pierderile rezultate din fluctuatiile valutare prin incheierea de contracte financiare, a declarat Hans Dieter Poetsch, seful departamentului financiar al companiei.



In portofoliul Volkswagen se afla marci precum Audi, Seat, Porsche, Skoda, Lamborghini si Bugatti.



In urma publicarii rezultatelor, actiunile companiei au cazut cu 4,1%, pana la 37,79 euro.
gabriel.taranu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO