Business Internaţional

VW negociază plata de daune în Brazilia pentru colaborarea cu dictatura militară

VW negociază plata de daune în Brazilia pentru...

Autor: CătăIina Apostoiu

03.11.2015, 00:00 332

Potrivit unui ziar brazilian, producătorul auto german Volkswagen încearcă să ajungă la o înţelegere în cazul unor acuzaţii conform cărora acesta a permis torturarea angajaţilor săi în timpul dictaturii militare, relatează Deutsche Welle. Totuşi, un oficial al companiei spune că VW se află la începutul negocierilor.

Oficialii brazilieni se concentrează asupra activităţilor Volkswagen din perioada dictaturii militare cuprinsă între anii 1964 şi 1985. Potrivit unei plângeri, producătorul auto german a permis arestarea şi torturarea a 12 foşti angajaţi ai fabricii sale din Sao Bernardo do Campo, de lângă Sao Paolo, şi a inclus mai multe persone de acolo pe o listă neagră.

În 2011, preşedintele brazilian Dilma Rousseff a creat Comisia pentru Adevăr Naţional care să cerceteze istoria crimelor şi dispariţiilor din timpul dictaturii, care s-a instalat cu sprijinul Statelor Unite după demiterea preşedintelui de stânga în 1964. 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO