Business Internaţional

Walmart nu aruncă prosopul în lupta cu Amazon: Retailerul pune pe masă 15 miliarde de dolari pentru a prelua lanţul de magazine Flipkart şi câştigă piaţa din India

Walmart nu aruncă prosopul în lupta cu Amazon:...

Autor: Alex Ciutacu

04.05.2018, 16:23 168

Board-ul gigantului din comerţul online indian, Flipkart, a aprobat tranzacţia prin care un grup condus de Walmart va achiziţiona o participaţie de 75% în lanţul de magazine, potrivit CNBC.

Japonezii de la SoftBank îşi vând întreaga participaţie de  peste 20% pe care o deţin în Flipkart, potrivit relatărilor Bloomberg, iar compania-mamă a Google, Alphabet va participa în această investiţie alături de Walmart.

Retailerii ar trebui să bată palma în următoarele zece zile, dar termenii sunt încă în negociere.

O participaţie majoritară în Flipkart i-ar oferi retalierului Walmart un avans semnificativ în faţa Amazon pe piaţa din India. De asemenea, ar extinde prezenţa americanilor peste hotare.

La începutul săptămânii, lanţul de supermarketuri Asda şi-a unit forţele cu rivalii de la Sainsbury într-o tranzacţie de 10 miliarde de dolari.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO