Business Travel

​Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din România:” Fără un sprijin din partea autorităţilor nu putem trece cu bine peste această criză”

​Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din...

Autor: Miruna Diaconu

12.03.2020, 13:29 121

Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din România, spune că industria hotelieră trece prin nişte momente dificile, iar fără un sprijin financiar din partea autorităţilor, nu vor putea trece cu bine peste criza actuală. Industria de transporturi şi industria hotelieră sunt cele mai afectate sectoare în contextul actual.

“Noi trăim nişte momente dificile pe care eu în experienţa mea de 27 de ani în industrie, nu le-am mai întâlnit, alături de transporturi suntem cele mai afectate sectoare, fără un sprijin din partea autorităţilor nu putem trece cu bine peste această criză”, spune Călin Ile, preşedintele Federaţiei Hotelierilor din România, în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Călin Ile spune că în urma unei întâlniri cu secretarii de stat din cadrul Ministerului de Economie au fost cerute măsuri care să vină în sprijinul industriei de hoteluri, precum măsuri de sprijin fiscal sub forma amânării unor plăţi de taxe pentru o perioadă de 6-12 luni sau anularea unor taxe pe salarii.

“Toate măsurile pe care le-am cerut au fost măsuri care să sprijine financiar. Nu am cerut nicio măsură care să intensifice circulaţia turistică, acestea vor veni dupa eliminarea măsurii medicale”, spune Călin Ile.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO