Business Travel

Castelul Corvinilor din Hunedoara, venituri de peste 6 mil. lei în 2017, plus 18%

Castelul Corvinilor din Hunedoara, venituri de peste 6...

Autor: Laurentiu Cotu

10.01.2018, 00:05 814
Castelul Corvinilor, administrat de primăria Hunedoara, a realizat anul trecut venituri de aproximativ 6,3 mil. lei (circa 1,4 mil. euro), mai mult cu 18% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor transmise de municipalitatea din Hunedoara. Sumele de bani reprezintă încasările din taxele de vizitare, de ghidaj, taxa foto-video, închirierea capelei şi a sălilor castelului pentru evenimente.
 
Anul trecut, Muzeul Castelul Corvinilor a înregistrat un număr de 333.334 de vizitatori, mai mare cu 33.000 faţă de anul precedent, când au trecut pragul castelului un număr de 300.193 de turişti. Lunile în care s-a înregistrat cel mai mare număr de turişti au fost cele de vară, perioada iunie-august aducând aproape jumătate din numărul total de turişti care au vizitat într-un an castelul din municipiul Hunedoara. Vârful absolut a fost atins în luna august, când castelul a avut peste 73.000 de turişti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO