Business Travel

Cum se pregăteşte Airbnb pentru renaşterea industriei turismului. CEO-ul Brian Chesky: Principala prioritate din 2021 este întocmirea unui plan pentru reluarea operaţiunilor

Capitalizarea bursieră a Airbnb ajunge la 114 miliarde de dolari, de peste două ori mai mult decât lanţul de hoteluri Marriott

Capitalizarea bursieră a Airbnb ajunge la 114 miliarde de dolari, de peste două ori mai mult decât lanţul de hoteluri Marriott

Autor: Eduard Ivanovici

27.02.2021, 18:45 242

Airbnb a raportat venituri de 859 de milioane de dolari în T4/2020, în scădere cu 22% faţă de aceeaşi perioadă din 2019, însă a reuşit să depăşească estimările analiştilor de 747 de milioane, transmite Business Insider.

 „Va exista o recuperare semnificativă a industriei călătoriilor (...) Principala prioritate pentru 2021 este întocmirea unui plan pentru reluarea operaţiunilor”, spune CEO-ul Brian Chesky, listând o serie de paşi pe care îi va urma compania anul acesta.

„Vom educa lumea în privinţa principalului atribut al Airbnb, hosting-ul, care reprezintă un mod mai bun de a călători”, a adăugat Chesky.

CEO-ul spune că firma foloseşte fotografiile şi experienţele gazdelor pentru a demonstra că „hosting-ul este caracterizat în acest moment de o nevoie reală de conexiune care a lipsit într-un an marcat de izolare”.

În plus, compania plănuieşte să atragă din ce în ce mai multe gazde şi să simplifice procesele de integrare din cadrul platformei.

„Chiar dacă brandul Airbnb este mainstream, nu putem spune acelaşi lucru şi despre ideea de hosting”, a declarat Chesky, adăugând că o gazdă Airbnb reuşeşte totuşi să câştige aproape 10.000 de dolari pe an.

Startup-ul american plănuieşte să simplifice – de asemenea – experienţele gazdelor şi să dezvolte un model de călătorie mai flexibil.

„Numărul oamenilor care lucrează de acasă este în creştere, ceea ce implică mai multă flexibilitate în ceea ce priveşte călătoriile”, spune Chesky. În consecinţă, noua dinamică le-ar putea permite clienţilor să îşi rezerve un Airbnb pentru o perioadă mult mai lungă prin comparaţie cu perioada de dinainte de telemuncă.

Listarea la bursă a firmei a generat o undă de şoc de-a lungul industriei globale a turismului, preţul unei acţiuni crescând la 165 de dolari, cu mult peste nivelul estimat iniţial de 68 de dolari. Airbnb raportează în prezent o capitalizare de piaţă de 114 miliarde de dolari, de peste două ori mai mult decât Marriott, cel mai mare lanţ hotelier la nivel mondial.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO