Business Travel

Redeschiderea Europei a generat un val de rezervări din partea românilor: „Am atins pragul de 90% din vânzările de bilete de avion din anul 2019”

Redeschiderea Europei a generat un val de rezervări din...

Autor: Miruna Diaconu

01.07.2021, 16:18 125

Redeschiderea Europei şi relaxarea măsurilor din statele europene a generat o creştere substanţială a rezervărilor venite din partea românilor. Agenţia de turism Vola.ro a atins pragul de 90% din vânzările de bilete de avion înregistrate în 2019, conform datelor furnizate de agenţia de turism.

„Odată cu numărul biletelor de avion vândute zilnic care este într-o continuă creştere, ne confruntăm în prezent şi cu limitări impuse de schimbările operate de companiile aeriene, de amânări sau anulari de zboruri pe ultima suta de metri, cu lipsa de exerciţiu a românilor care în ultimul an nu şi-au mai rezervat bilete de avion şi subdimensionarea personalului aeroportuar. Din acest motiv tragem un semnal de alarmă tuturor celor care vor să călătorească în această vară să îşi facă rezervările din timp şi să verifice constant statusul zborului lor şi condiţiile de călătorie determinate de pandemie, să încheie asigurări de călătorie care să acopere şi să despăgubească eventualele modificări neplanificate şi să se asigure că opteaza pentru variantele de bilete de avion cu flexibilitate în ceea ce priveşte data călătoriei. În ultimele săptămâni am mărit cu 20% numărul colegilor care asigură partea de asistenţă online şi încercăm să acoperim parte din lipsurile cu care se confruntă industria aeronautică la nivel european”, afirmă Daniel Truica, CEO Vola.ro.

Agenţia de turism a observat o revenire a obieciurilor de consum ale turiştilor cum ar fi city-break-urile, iar eliminarea restricţiilor pentru cei vaccinaţi, condiţiile mai lejere pentru călătorii, relaxarea restricţiilor şi introducerea paşaportului european au dus la creşterea interesului românilor pentru călătorii.

Numărul de zboruri este cu până la 33% mai mic decât în 2019, iar reducerea personalului din aeroporturi, cât şi din echipele companiilor aeriene, sezonul de vară pune o presiune mare pe industrie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO