Business Travel

Situaţie tensionată la Perfect Tour, agenţie de turism cu afaceri de 50 mil. euro. Compania are conturile blocate în urma unei anchete DNA

Situaţie tensionată la Perfect Tour, agenţie de turism...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

17.12.2015, 19:31 2051

Perfect Tour, una dintre cele mai mari agenţii de turism din România cu afaceri de 50 mil. euro, încearcă să transfere operaţiunile de travel ale clienţilor corporate, cu tot cu echipele de specialişti, către agenţia Go Travel, după ce reprezentanţii agenţiei spun că societatea are conturile blocate în urma unei acţiuni DNA.

În urma contestării impunerii sechestrului asigurător, miercuri, 16 decembrie, conturile Perfect Tour au fost parţial deblocate (...), au spus reprezentanţii companiei.

Go Travel, agenţie operată prin intermediul companiei Sunmedair Travel & Tourism Services - S.R.L., a avut anul trecut afaceri de 60 mil. lei (13 mil. euro) şi este deţinută de Joannides Margaret Dawn Wolper din SUA , conform datelor de la Ministerul de Finanţe şi Registrului Comerţului.

„Perfect Tour a negociat preluarea clienţilor corporate de către GoTravel. Deja mai mulţi clienţi şi-au dat acceptul, iar activitatea curge. De asemenea, se negociază cu toţi clienţii acest transfer, dar fiecare, conform propriei politici, are dreptul de a accepta sau nu”, spun reprezentanţii Perfect Tour, care au subliniat că “până în momentul de faţă niciun client Perfect Tour nu a fost afectat”.

Reprezentanţii agenţiei nu au precizat câte vacanţe au vândut pentru următoarea lună (20 decembrie-20 ianuarie) şi nici anul viitor.

 În urma deblocării parţiale a conturilor, ieri şi astazi, au fost realizate plăţi, iar toţi turiştii care au plecări in următoarea săptămână au fost asiguraţi”, au mai spus aceştia.

Oficialii companiei susţin că ancheta DNA a pornit de la o tranzacţie mai veche în care a fost implicată Perfect Tour. Compania a intermediat la acea vreme o tranzacţie fără nicio legătură cu turismul, însă oficialii Perfect Tour nu dau detalii despre tranzacţie.

Agenţia de turism este controlată de Corina Păcuraru. Printre clienţii corporate ai companiei se numără şi Orange, conform ultimelor date. De asemenea, agenţia de turism mai are contracte şi cu jucători din industria farma, auto, agribusiness sau consultanţă şi audit.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO