Business Travel

Una dintre cele mai mari companii de rating avertizează: Industria aviatică va reveni la nivelurile de dinainte de pandemie abia în 2024

Una dintre cele mai mari companii de rating avertizează:...

Autor: Eduard Ivanovici

31.05.2020, 17:24 190

Recuperarea industriei aviatice va fi una lungă şi înceată, numărul pasagerilor urmând să rămână sub nivelurile înregistrate înainte de pandemie până la finalul anului 2023, potrivit S&P Global Ratings – una dintre cele mai mari companii de rating din lume.

Numărul pasagerilor la nivel global va scădea cu până la 55% anul acesta, reprezentând un declin mult mai mare decât estimările iniţiale. Recuperarea va fi strâns legată de relaxarea restricţiilor de către guverne, intenţia oamenilor de a zbura în afara ţării şi durata efectelor economie impuse de coronavirus, scrie Fortune.

Unele ţări au început să redeschidă în mod treptat industria aeronautică, însă volumul a rămas în continuare mic.

„O adoptare pe scară largă a muncii de acasă şi întâlnirilor virtuale ar putea reduce din impactul suferit de sectorul călătoriilor, care a fost cel mai profitabil segment pentru liniile aeriene”, a declarat un analist din cadrul companiei.

S&P a scăzut deja ratingul pentru 11 aeroporturi de la începutul lunii martie până în prezent, aşteptându-se în următoarea perioadă la o recuperare anemică a industriei.

Zilele trecute, Lufthansa – cea mai mare companie aeriană din Germania – a ajuns la un acord cu guvernul pentru un plan de salvare de 9 miliarde de euro. Astfel, guvernul va obţine 20% din acţiunile companiei, procent ce ar putea creşte până la 25 plus unu în cazul unei tentative de preluare.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO