Companii

10 Stiri de business din provincie

05.08.2009, 17:45 18

Firma clujeana Drisco va investi 7,5 mil. euro pentru crearea unei baze de agrement cu trei noi partii de schi in statiunea Baisoara din judetul Cluj, potrivit Ziua de Cluj.

Reprezentantii firmei Tetarom se pregatesc sa lanseze licitatia pentru concesionarea a 2 ha de teren in parcul industrial de la Taietura Turcului, potrivit Ziua de Cluj.

Produse alimentare, confectii, incaltaminte, electronice, electrocasnice si chiar masini si barci au fost confiscate in ultimul an de Directia Generala a Finantelor Publice Dolj, scrie Gazeta de Sud.

Prima etapa a programului "Casa verde" a fost prelungita in judetul Alba, dupa ce doar 25 de administratii locale au depus proiecte pentru a obtine bani dintr-un buget total de 150 mil. lei, scrie Monitorul de Alba.

Societatea Avicola Iasi, controlata de omul de afaceri Gigi Becali, a dat in judecata firma suceveana MER DUM, solicitand aproape 5.000 de lei pentru 24.000 de oua livrate in iulie 2007, scrie Obiectiv de Suceava.

Presedintele Consiliului Juetean Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat ca Ministerul Administratiei si Internelor l-a informat ca vor fi alocate 3,1 mil. lei pentru finalizarea a doua centrale de cogenerare din judetul Suceava, scrie Obiectiv de Suceava.

Contractul privind concesionarea Aeroportului Bacau catre Blue Air a picat, deoarece compania aeriana nu a indeplinit unele conditii, printre care constituirea contului escrow, potrivit Desteptarea.

La sfarsitul lunii iulie, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Alba a raportat peste 19.000 de someri, din care 8.500 sunt femei, aceste cifre mentinand Alba in topul judetelor din Transilvania cu cea mai ridicata rata a somajului, scrie Informatia de Alba.

Producatorii agricoli din zona Lugojului care doresc sa beneficieze de programul "Primul siloz", vor fi nevoiti

sa-si duca produsele la Sannicolau Mare, Jimbolia sau Deta, pentru ca in imprejurimi nu exista niciun siloz licentiat, informeaza Redesteptarea.

Satmarenii renunta sa isi petreaca concediul in Grecia, Bulgaria sau Turcia, optand pentru obiective turistice mai apropiate precum Baile Felix, Ocna Sugatag sau Hajduszoboszlo. Aceasta tendinta se observa in scaderea cu 20% a incasarilor agentiilor de turism, potrivit Gazetei de Nord-Vest.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO