Companii

20 mil. euro pentru fabrica Alstom din Capitala

01.10.2008, 19:24 95

Grupul industrial francez Alstom a anuntat ieri ca va investi 20 de milioane de euro intr-o fabrica de componente, in special pentru termocentrale, care va fi amplasata in sudul Bucurestiului.

Valoarea investitiei este de sapte ori mai mica decat cea anuntata initial, francezii mentionand ca informatia potrivit careia investitia este de 150 de milioane de euro nu a venit din partea grupului si nu reprezinta o informatie oficiala.
"Ceea ce s-a publicat in presa nu a venit de la noi. Comunicatul oficial este cel de astazi (ieri - n.r.) cu investitia de 20 de milioane de euro", a declarat Walter Graenicher, presedintele Alstom Power Service.
Suma de 150 de milioane de euro a fost anuntata la finele saptamanii trecute de agentia de PR a grupului, Media Consulta International. La randul lor, reprezentantii agentiei de PR spun ca valoarea de 150 de milioane de euro le-a fost comunicata de grupul francez si ca nu au avut acces la comunicatul oficial al Alstom.
Oficialii grupului francez au anuntat ieri ca au achizitionat deja terenul de 8 hectare necesar pentru constructia fabricii, finalizarea proiectului urmand sa dureze 18 luni.
Decizia de a face aceasta noua fabrica a intervenit in contextul in care vechea unitate de productie a grupului din Bucuresti isi depasise cu mult durata de viata.
"Am decis sa facem fabrica tot in Bucuresti datorita infrastructurii si fortei de munca bine calificata. In fabrica vor lucra 700 de oameni", a declarat George Sirakas, directorul general al Alstom Power Service Romania.
Aici se vor produce majoritatea echipamentelor necesare pentru termocentrale. Oficialii grupului au declarat ca se asteapta la un nivel dublu al afacerilor in urmatorii 6 ani fata de cel de anul acesta cand estimeaza o crestere de 10 -15% pana la aproape 43 de milioane de euro.
"Intre 40 si 60% din productia viitoarei fabrici se va duce pe plan local", a mai spus Sirakas.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO