Companii

2015, anul marilor tranzacţii în servicii medicale, când liderul pieţei se duce spre 100 mil. euro. Piaţa farma învaţă să „trăiască“ cu o creştere de 2-3%

2015 va fi anul în care MedLife, liderul pieţei de servicii medicale, va atinge pragul de 100 de milioane de euro (aproximativ 450 mil. lei)

2015 va fi anul în care MedLife, liderul pieţei de servicii medicale, va atinge pragul de 100 de milioane de euro (aproximativ 450 mil. lei)

Autor: Ioana David

05.01.2015, 00:06 487
Serviciile medicale, un business de aproape 5 mld. lei, vor avea un an extrem de dinamic, când cel puţin o tranzacţie de mari dimensiuni s-ar putea finaliza, iar unii jucători străini ar putea să se uite la eventuale achiziţii în România.
 
Consolidări ar pu­tea exista şi între actorii regionali, pe măsura creşterii competiţiei, iar asigurările de sănătate vor continua să câştige teren, chiar dacă ritmul de dezvoltare al acestora nu va fi alert. Este de aşteptat ca insolvenţele ori falimentele să nu oco­lească această piaţă, o tendinţă despre care managerii vorbesc de mai mult timp.
 
2015 va fi de asemenea anul în care MedLife, liderul pieţei, va atinge pragul de 100 mil. euro (aproximativ 450 mil. lei) cifră de afaceri. Este pentru prima dată când o companie de servicii medicale tatonează acest nivel.
 
Veşti mai puţin bune vin din zona pieţei de medicamente, acolo unde liniile se vor opri la fabrica de pastile Europharm de la Braşov, iar pentru piaţa de profil nu există premise pentru o creştere mai mare de câteva procente. Totuşi, continuarea procesului de actualizare a listelor de compensare ar trebui să aducă optimism în sectorul farmaceutic, deoarece managerii aşteaptă aceste actualizări din 2008. 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO