Companii

A&D Pharma: Ne concentram asupra optimizarii profitului

01.05.2008, 20:18 19

Grupul A&D Pharma, liderul pietei farmaceutice locale, a inregistrat in primele trei luni ale acestui an o crestere de 32% a businessului, superioara avansului de 28% raportat anul trecut.
Relansarea vanzarilor A&D Pharma s-a realizat intr-un context tulbure al pietei farmaceutice, cand refuzul Ministerului Sanatatii de a majora pretul medicamentelor in conditiile deprecierii leului a afectat puternic toti distribuitorii si retailerii din industria de profil. In lei, cresterea cifrei de afaceri a grupului a fost de 44%.
Mediplus, divizia de distributie a A&D Pharma, a inregistrat o crestere de 36%, pana la 111,9 mil. euro in primul trimestru al acestui an, in timp ce afacerile Sensiblu au avansat cu 29%, ajungand la 34,6 mil. euro. De la inceputul acestui an, A&D Pharma a separat raportarea pentru divizia de distributie in doua linii de activitate: distributia clasica si sales&marketing.
Potrivit raportului trimestrial al grupului, aceasta divizie genereaza marje de profitabilitate ridicate. Noua structura a businessului a determinat modificari si la nivel de conducere. Astfel noua linie infiintata, cea de sales&marketing este condusa de Vivian Diaconescu, iar distributia clasica de Robert Popescu, care anterior a condus un alt distribuitor de top, Relad. "Ne concentram asupra optimizarii profitabilitatii operationale si consolidarii pozitiei pe piata", a spus Dragos Dinu, CEO al A&D Pharma.
Rezultatele Mediplus au fost determinate de optimizarea operatiunilor in primele trei luni ale anului, insa pot fi explicate partial prin prisma intreruperii temporare a activitatii determinata de deschiderea noului centru logistic de la Mogosoaia in primele trei luni din 2007.
Cota de piata a Mediplus in totalul pietei farmaceutice era de 20,1% la finalul primului trimestru al acestui an, fata de 17,2% in primul trimestru din 2007, conform datelor Cegedim citate de companie.
Pe de alta parte, Sensiblu a deschis trei noi farmacii in acest interval si a inchis alte patru. La finalul anului trecut, Sensiblu opera 221 de unitati.
A&D Pharma ar putea integra in acest an distribuitorul bulgar Arishop Pharma, o afacere controlata de trei dintre oamenii de afaceri care detin indirect si A&D Pharma. Actionarii majoritari ai grupului romanesc sunt Michel Eid, Ludovic Robert, Roger Akoury si Walid Abboud.
Oamenii de afaceri mai detin actiuni si in cadrul Consumer Product Network, Loyalty Insurance Broker, Ozone Laboratories, Fleet Management Services. Ei controleaza si fondul de investitii Gemisa Investments sau afaceri precum Oxigen Plus, Sensident, Sensiblu Optica, Miniblu, Optical Network, Elantis Farm, Adkit Serv, Grup 3 Contracting, Cristal Diagnostic, Sograno BV.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO