Companii

A doua vânzare din lanţul PIC: Hipermarketul din Piteşti a fost preluat de către investitori români

A doua vânzare din lanţul PIC: Hipermarketul din...

Autor: Cristina Roşca

07.04.2014, 11:20 1499

Fostul hipermarket din Piteşti al lanţului PIC a fost vândut către investitori români, aceasta fiind cea de-a doua vânzare din ultimul an după ce magazinul din Oradea a fost vândut către un grup maltez pentru a fi transformat în parc logistic.

În prezent magazinul din Piteşti este închiriar către Succes Nic Com, care are deschis aici un magazin.

„Tranzacţia s-a realizat în urma unei proceduri de supraofertare, actualul cumpărător oferind un preţ mai ridicat decât societatea cu care se încheiase în prealabil un antecontract”, a declarat Sorin Vlad, Senior Manager, PwC România, lichidatorul PIC. Reprezentanţii PwC nu a dat detalii privind cumpărătorul.

În prezent din fostul lanţ PIC mai sunt în continuare scoase la vânzare trei unităţi – cele din Craiova, Călăraşi şi Brăila. „În momentul de faţă suntem în procedură de vânzare şi pentru celelalte trei hipermarketuri rămase în patrimoniul Pic. Există interes atât din partea unor importanţi oameni de afaceri locali, cât şi din partea unor firme internaţionale care nu sunt încă prezente pe piaţa românească, dar nu am ajuns încă la o înţelegere acceptabilă din punct de vedere financiar. Suntem însă încrezători că în curând vom realiza noi tranzacţii pe acest proiect”, a declarat Cristian Răvăşilă, senior manager, liderul echipei de servicii de restructurare a afacerii, PwC România.

Pic SA a intrat în procedură de faliment în anul 2012.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO