Companii

Adela Jansen, membru al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză, preia în iulie coordonarea Coaliţiei pentru Dezvoltarea României până în decembrie 2021. Poziţia este ocupată de Dragoş Anastasiu

Adela Jansen, membru al Consiliului de Administraţie al...

Autor: Roxana Rosu

15.06.2021, 15:54 683

Adela Jansen, membru al Consiliului de Administraţie al Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Franceză în România (CCIFER), va fi din luna iulie coordonatorul Coaliţiei pentru Dezvoltarea României (CDR), preluând funcţia de la Dragoş Anastasiu, preşedintele Camerei de Comerţ Româno-Germane.

Dragoş Anastasiu a coordonat CDR timp de 6 luni.

„Pentru perioada următoare ne vom concentra asupra implementării PNRR, îmbunătăţirii absorbţiei fondurilor europene, a priorităţilor identificate pe fiecare domeniu in care platforma noastră este implicata. Astăzi am transmis primului ministru un număr de 37 de măsuri pe care grupurile de lucru ale CDR le consideră esenţiale pentru perioada care urmează. Mediul de afaceri are atât capacitatea cât şi dorinţa de a contribui concret la dezvoltarea şi viitorul României.” a subliniat  Adela Jansen, viitorul coordonator al CDR.

Adela Jansen are o experienţă managerială de peste 25 de ani în diverse domenii de business, precum marketing, comunicare, resurse umane, guvernanţa corporativă, cât şi expertiză în operaţiuni din banking, FMCG, telecom, HoReCa, dezvoltarea afacerilor. Ea este de 6 ani membru al Consiliului de Administraţie al CCIFER, membru în diverse Consilii Administraţie şi partener în cadrul companiei Druid, unul dintre cele mai de succes start-up-uri centrate pe Inteligenţa Artificială din CEE.

Coaliţia a avut marţi o întâlnire cu premierul Florin Cîţu şi o parte dintre miniştrii cabinetului, solicitând intensificarea dialogului dintre autorităţi şi mediul de afaceri, pentru a creşte gradul de predictibilitate necesar economiei locale.

„Creşterea competitivităţii economice a României reprezintă pentru CDR scopul tuturor acţiuni-lor sale. Primul semestru al acestui an a fost dedicat în principal elaborării de propuneri con-crete pentru susţinerea PNRR şi pentru acordarea măsurilor de remediere pentru companiile afectate de pandemie. Cei 350 de experţi din toate domeniile au transmis 40 de documente cu propuneri pe politici publice şi au avut 32 întâlniri cu ministerele de linie. La finalul mandatului meu de coordonare, îmi doresc ca acest dialog să se intensifice şi la nivelul Primului Ministru, în beneficiul mediului economic”, a declarat Dragoş Anastasiu.

Printre soliticitările CDR se numără predictibilitatea cadrului legislativ şi proactivitatea faţă de legislaţia europeană prin creşterea transparenţei decizionale si a unui dialog social efficient, reducerea deficitului sistemic din piaţa forţei de munca prin scăderea migraţiei talentelor, atragerea românilor din diaspora, deschiderea pieţei muncii către cetăţenii non-UE şi operaţionalizarea unui sistem de învăţământ modern, conectat la nevoile angajatorilor.

De asemenea, companiile membre cer stimularea absorbţiei fondurilor europene şi dezvoltarea infrastructurii de transport, sănătate şi educaţie.

CDR reuneşte reprezentanţi ai investitorilor români şi străini în România şi este condusă de un Consiliu Director format din preşedinţii şi vicepreşedinţii a opt asociaţii de business: Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR), Camera de Comerţ Americană în România (AmCham), Camera de Comerţ Franceză în România (CCIFER), Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană (AHK), Confederaţia Patronală CONCORDIA, Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Consiliul Investitorilor Străini (FIC) şi Romanian Business Leaders (RBL).

Coordonarea Coaliţiei este asigurată prin rotaţie de către unul din membrii Consiliului Director, pentru o perioadă de şase luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO