Companii

AdePlast a vândut de 100 de milioane de lei în primul semestru

Autor: Andreea Neferu

11.07.2013, 16:08 194

Producătorul de materiale de construcţii AdePlast, controlat de omul de afaceri Marcel Bărbuţ, a consemnat în primul semestru o cifră de afaceri de circa 100 de milioane de lei (22,2 milioane de euro), în creştere cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

“Odată cu noile capacităţi de producţie am reuşit să avem o prezenţă mai promptă în piaţă alături de revânzătorii noştri şi de companiile de construcţii. Acest lucru se vede în cifra de afaceri”, a declarat Bărbuţ. Compania a inaugurat anul acesta o fabrică de polistiren la Oradea şi una la Roman, iar la finalul lunii iulie se pregăteşte să deschidă o unitate de producţie de vopsea la Ploieşti.

AdePlast produce adezivi, vopsea şi polistiren şi a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de circa 41,5 milioane de euro, în creştere cu circa un sfert faţă de anul anterior, iar pentru 2013 şi-a propus un rulaj de circa 50 de milioane de euro.

În general, cea mai mare parte a vânzărilor în industria construcţiilor se fac în a doua parte a anului. Pe piaţa locală de polistiren mai activează jucători precum Austrotherm şi Arcon, pe cea de adezivi Henkel şi Baumit, iar pe cea de vopsele Fabryo şi Policolor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO