Companii

Adidas - actionar la Bayern Munchen?

11.05.2001, 00:00 49



Producatorul german de echipamente sportive Adidas-Salomon, sponsorul echipei de fotbal Bayern Munchen, negociaza preluarea unui pachet de 10% din actiunile clubului bavarez, cel mai important din Germania. Bayern Munchen se afla in prezent pe primul loc in Bundesliga si s-a calificat in finala Ligii Campionilor.

Informatiile au survenit la doar cateva zile dupa ce conducerea clubului a decis transformarea intr-o societate pe actiuni, pana la sfarsitul acestui an.

Fritz Scherer, vicepresedintele Bayern Munchen, a declarat ca societatea nu a luat inca in considerare varianta cotarii la bursa, intentionand in schimb sa vanda 10% din actiuni unui partener strategic, relateaza Financial Times. El a adaugat ca Adidas se numara printre posibilii parteneri.

Adidas nu a dorit sa comenteze informatiile, dar o sursa apropiata firmei a afirmat ca "pana acum, Adidas nu detine participatii la capitalul vreunui club de fotbal, dar asta nu inseamna ca nu intentioneaza asa ceva".

Anul trecut, Adidas si-a schimbat strategia de sponsorizare, preferand sa se concentreze asupra unui numar mai mic de echipe, care au insa recunoastere larga pe plan international.

Printre cluburile sponsorizate de firma germana se numara: Real Madrid, Ajax Amsterdam, Adidas finantand si ligile nationale din Germania si Franta.

Uli Hoeness, managerul lui Bayern Munchen, a estimat recent ca valoarea echipei bavareze ar putea fi egala cu cea a clubului Manchester United, care are o capitalizare de 1,5 miliarde de marci germane.

Singura formatie germana cotata la bursa este Borussia Dortmund, aflata in prezent pe locul trei in campionat, care are o capitalizare de 157,33 milioane de euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO